Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Vonatunk a Roosevelt téri játszótéren, Szegeden

A járműjátékok mindig nagyon népszerűek, s azon belül is az egyik legkedveltebb játék a vonat, hiszen a gyerekek életük egy szakaszában menthetetlenül vonatrajongók lesznek, és valaki örökre az is marad!

  Az ASAPA 01508 Vonat egy kombinált és interaktív játékeszköz, mely változatos funkciókat egyesít magában, és a legkisebbektől a legnagyobbakig izgalmas játéklehetőségeket kínál mindenki számára.

Összekapcsolt és berendezett négy kocsijában egy időben sok gyermek játszhat, és a mozgásfejlesztés mellett lehetőségük van a szerepjátékokra is.

A kézügyesség fejlesztését segítik a vezetőfülkék műszerfalai és a kocsik külső falán elhelyezett panelek. A kormánykerekek, kapcsolók, műszerórák, tekerős játékok és a vonatba szerelt 2 pár kétutas szócső szintén játékra sarkall.

A való világ lemodellezett elemei az ülések és a kis „utasokat” tájékoztató rajzos, piktogramos táblák is.

A kocsikban rossz idő esetén lehetőség van a széltől, esőtől védett, zártabb térben való játékra. A különféle kapaszkodókkal kialakított lépegető elemek, létrák, a kocsikat összekapcsoló híd modulok, a belső mászórendszer fejlesztik a járást, és egyéb motorikus képességeket. Kívül megtalálható a minden korosztály által kedvelt csúszda.

A funkciók elérhetőek a különböző képességű, például mozgáskorlátozott gyerekeknek is. Az egyik kocsi akadálymentes kialakítása önálló játékra is lehetőséget ad a kerekesszéket használók számára.