Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

SZÁNKÓKARAVÁN - Az öreg Góbi

A szánkókaravánnal az emberiség maradéka halad át a Namíb sivatag forró homokján, hogy kiszabadítsák a sörényes farkasok fogságába esett királynőjüket…Ezt csak a felnőtteknek írtuk le, mert a gyerekek ezt úgyis rögtön, maguktól látják. A szánkótalpakra állított hajóról nehezen eldönthető, hogy a földön, vagy a levegőben úszik. Kívülről egy ócska faháznak tűnik, valójában egy űrjárgány, a legfejlettebb XXII. századi nanotechnológiával. Ebben a világban minden gyerek rögtön megtalálja a maga feladatát a cirkáló vonulása közben. Az egyik, a kormánykereket ragadja meg, a másik a periszkópon át pásztázza az uticélt. A szánhúzó malacok pedig parancsra tényleg megmozdulnak, és röfögve húzzák a karavánt.

 

A szánkótalpakon nyugvó, malacok húzta, periszkóppal ellátott, gyerekkori álmainkból jól ismert bunker gazdag, és reményeink szerint a szülők számára is élvezetes szórakozást nyújt. A berendezett, meghökkentő járműbe belépve minden gyereknek ez első perctől kezdve varázslatos élményben lesz része. Ennek hatására kétszer akkora lendülettel veti bele magát a játékba, és fantáziájának szárnyalása határtalanná válik. A mennyezeti periszkóp, a színes berakású ablakok, a rámpák, a röfögő vadmalacok, a szekrényből kialakított kijárat, a belső berendezés teszik változatossá, a kézműves igényességgel elkészített részletek pedig hitelessé az élményt.

 

Ez a mobil játszótér több mobiljátszóterünkkel is összekapcsolható egy „karavánná”, de az egyetlen elemből, „kocsiból” álló verzió is tökéletesen betölti egy komplett játszótér szerepét. A befogadóképesség az összekapcsolt elemek számának növelésével hatványosan nő. Ennek oka, hogy a „kocsik” között és körül rámpák rendszere alakítható ki, mely a játékban résztvevők számát, és a játéklehetőségeket nagyban növeli.

 

Mobiljátszótereink legnagyobb előnye, hogy szabadon telepíthetőek akár néhány óra alatt. A játékelemek helyigénye kicsi, ebből következően könnyen szállíthatóak, áthelyezhetőek és tárolhatóak, valamint olyan helyekre is kihelyezhetőek, ahol a szabad terület kicsi. A játékelemek alapozást nem igényelnek, valamint nincs szükség tereprendezésre sem. A játékelemeket úgy fejlesztettük ki a hatályos Európai Uniós szabványok értelmében, hogy ütéscsillapító talajt vagy egyéb biztonsági környezetet nem igényelnek.  Üzemeltetésükhöz sem áram, sem víz, sem egyéb nem szükséges, ezért bárhol felállíthatóak. Így akár ideiglenesen is telepíthetőek rendezvényeken, fesztiválokon, óvodákban, gyermekintézményekben.

 

Bérelhető, mobil játszótereink nagy sikert arathatnak gyerek és felnőtt rendezvényeken, fesztiválokon, óvodák kertjében így a rendezvény- és fesztiválszervező irodák és önkormányzatok figyelmébe ajánljuk őket, de gyerekek születésnapi zsúrján, esküvők, nagyszabású kerti partik kellékeként is nagy ajándék lehet a kertbe varázsolt magán szánkókaraván.

 

Ezek a játszószerek ötvözik a kültéri és a beltéri játszóterek előnyeit. Ezért nem csak szép időben használhatóak, hanem védelmet nyújthatnak egy zápor idején is, amikor a belső terekben a gyermekek zavartalanul játszhatnak.