Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Szabványok

 

A játszótereink és játékeszközeink minden esetben megfelelnek a vonatkozó Európai Uniós szabványoknak,de ezeken túlmenően funkciójukban minden esetben ennél szigorúbb követelményeknek is megfelelnek. Bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező eszközök.
Ennek érdekében minden egyes munkánál folyamatosan konzultálunk, egyeztetünk szakemberekkel, biztonsági szempontból a Tüv Reihnland Meei vagy más tanúsító cég szakembereivel, az akadálymentesítés szempontjából pedig a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségeszakértőivel, terapeutákkal és még számos más szakemberrel, hogy játszótereink a lehető legjobban segítsék a gyermekek fejlődését. A kész játszóteret a jogszabályokban előírt minősítést igazoló okmányokkal adjuk át megrendelőinknek.
 
JÓTÁLLÁS
A játszótereinkre a törvényben megszabott jótállást vállalunk. Az általunk készített játszóterekre, játékeszközökre - Magyarországon egyedülálló módon - a garancia korlátlan ideig meghosszabbítható. Ennek függvénye az általunk végzett rendszeres karbantartás. A folyamatos garanciavállalás lehet teljes körű, vagy részleges, ennek függvényében változik a karbantartási alkalmak sűrűsége és költsége, ezért a megrendelő minden esetben egyedi szerződést köthet a játszótér karbantartására.
 
AKADÁLYMENTESÍTETT
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a játszótereink mozgáskorlátozottak számára is használhatóak legyenek, mely egyedülálló törekvés Magyarországon. Ez ráadásul megkönnyíti a nehezebben mozgó nagyszülők számára is az együttlétet unokáikkal játszótereinken.
Fontos a fogyatékkal élőkkel való közös játék lehetőségének megteremtése, mely segíti az elfogadásukat és a beilleszkedésüket is egyben. Ezáltal a felnövekvő gyermekek számára ez az együttlét, együttélés teljesen természetessé válhat. Integrált játszótereink megtervezésekor és megalkotásakor célunk, hogy játéktereink a vakok és gyengénlátók számára is biztonsággal használhatóak legyenek, és, hogy azok a gyermekek is lehetőséget, bátorítást, inspirációt kapjanak, akik másképp élik meg világunkat (mint például az autisták, vagy a testi- szellemi fogyatékkal élők), és együtt játszhassanak gyermektársaikkal. Mindennek megvalósítása érdekében a fejlesztés során folyamatosan konzultálunk a megfelelő szakemberekkel.
 
ANYAGOK
Játszótereink teljes mértékben kézműves kivitelben készülnek, ennek megfelelően nagyon magas minőségben. A játszótér minden eleme egyenként, egyedileg kerül megmunkálásra.
A játékelemek elkészítése során természetes anyagokat használunk. A felhasznált anyagok legtöbbje, 90-98%-a keményfa, általában tölgy, akác, és vörösfenyő. Ezek az anyagok kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak és magas a kopásállóságuk, és vegyszerek használata nélkül is rendkívül ellenállóak.
A játékelemek festése során a vezető festékgyárak kifejezetten gyermekbarát festékeit használjuk, művészi igénnyel.
Játszóeszközeink terhelhetősége jóval meghaladja a szükséges küszöböt, ugyanis célként tűztük ki, hogy a gyermekek ne csak egymással, hanem a szüleikkel és nagyszüleikkel is együtt játszhassanak, vagy elkísérhessék a felnőttek a kisgyerekeket a játszótér bármelyik pontjára. Az általunk készített játékeszközök ennek megfelelően készülnek, az időjárás viszontagságaival szemben is ellenálló, stabil, masszív építmények.
A gyermekek védelme a legapróbb részletekben is fellelhető. Az egységként kezelt játszótér megalkotása során olyan fontos részletekre is tekintettel lehetnek a tervezők, mint a benapozás. Például a legkisebbek által nagyon kedvelt homokozóra védelmező árnyékot vetnek a fák és a játszótéri elemek a nyári hőségben, de kora tavasszal az első meleg napsugarak melengetik őket ugyanott. Mindenütt fát használunk ahol a gyermekek bőre érintkezhet a játszótéri elemekkel, mert ez az anyag a legnagyobb hőségben sem forrósodik fel, ugyanakkor bőrbarát, és nem allergizál.
Maradandó értéket alkotunk,játszótereinket hosszú távra tervezzük.  A szellemi értékek és a nemes anyagok használata mind azt szolgálják, hogy játszótereink több generáción keresztül szolgálják a gyermekek épülését és játékát. A felhasznált anyagok, mint például az akác, vegyszeres kezelések nélkül, zord kültéri viszonyok mellett is nagyon hosszú élettartammal bírnak.