Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Homoksárkány hajó, Budapest, British International School

A kalózhajó árbócán csüngő sebhelyesarcú vén tengeri medve egy roskadásig megrakott hajót látott meg a távolban. - Fegyverbe cimborák, húzzátok fel a vitorlákat! – kiáltotta rekedt hangján - Ilyen kövér hajót már rég nem sodort utunkba a szél!Ezt a hajót kifejezetten egy kis létszámú általános iskola számára fejlesztettük ki. Magában foglal egyszerre több játszóeszközt, csúszdát, mászókát, fedett és nyitott homokozókat stb., de mindezek mellett szerepjátékokra is lehetőséget ad. A hajó és a körülötte lévő homok-tenger, szerepek kitalálására, eljátszására adnak lehetőséget, így a játék megunhatatlan. Ezt a játszóteret is úgy találtuk ki, hogy adjon kellő fogódzót a játékhoz, de engedjen teret a gyerekek fantáziájának kibontakoztatására is. A játszótér célja többek között az is, hogy egy kicsit kizökkentve a gyerekeket a megszokott világukból, segítse őket abban, hogy az élet különböző helyzeteiben adódó szituációkban kipróbálják magukat. Lehetőséget teremtve arra is, hogy itt a különféle kalandokon keresztül „kijátszhassák” magukból a valódi városban átélt sérelmeiket is.

A hajó viszonylag kis mérete ellenére két jól elkülönülő részre oszlik, és mindkét szintre, a hajó fedélzetére és gyomrába is több felé vezetnek utak. Így izgalmasabbá téve a játékot, hol mászni, hol bebújni kell, létrán, kötélhálón, rámpán vagy ablakokon kell ki- be- át- felmászni. A hajót szobordíszítések teszik még izgalmasabbá, az élményt hitelesebbé.
Az árboc tetején elhelyezett hatalmas szélforgó mindig mozgásban van és idevarázsolja a tengeri szelet is, mindamellett, hogy pusztán azt is jó hosszasan nézegetni, milyen szépen forog, pörög.