Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Pázmánd, Zöld Út Tanösvény

Pázmándon a Bálint Boráriumnál található ez a különleges tanösvényünk, mely a ismeretterjesztés és a játékon kívűl még egy gyönyörű kilátással is megajándékoz minket.A hegytetőn lévő, szélforgóval szerelt kilátó-házat egy földalatti szócső köti össze a borárium közvetlen szomszédságában található hordó-állomással. A szócső egy öko-rádió, melynek segítségével telefonszerűen lehet beszélgetni lehet meglepően nagy távolságból, energiafelhasználás nélkül. A játékban résztvevők  egy része  hordó-állomásnál maradnak, míg a többiek a kilátóba mennek. Az oda vezető tanösvényi állomásokon művészi kivitelű táblák találhatóak, melyek cserélhetőek, így mindig az aktiális eseményhez, időszakhoz, vagy növényzethez kapcsolódóan nyújtanak információt.

Ugyanakkor elhejezésüknél fogva a fentiek csak a táblák egyik, míg a lentiek csak a másik oldalát látják. Ennek köszönhetően megfelelő táblák behelyezésével, és a szócső használatával számtalan társasjáték játszható, de csapatépítő tréningekre is alkalmas eszköz.