Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Múzeumkert Játszótér, Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest

A Nemzeti Műzeum kertjében a 19-20. század fordulójának építészeti és kulturális világát idézi fel tematikus játszóterünk, melynek játékait Molnár Ferenc "A Pál utcai fiúk" és Pásztor Árpád "A Muzi" című ifjúsági regények inspirálták.A játszótér központi eleme a hatalmas gőzfűrészüzem, egy többszintes, felfedezésre váró játék, híddal, mászófallal, mókuskerékkel, csúszdával és mindenféle izgalmas mászóeszközzel. Emellett felszereltük több műszerfallal is, amiknek kapcsolóival, kormánykerekeivel, műszeróráival irányíthatják a gyerekek a gyárat, de repülőt, autót, űrhajót is, és bármit, amit csak elképzelnek.

A fűrészüzem mellett található városka házikói remek lehetőséget adnak a szerepjátékokra. Helyet kapott itt egy kisbolt - pékség kávéfőzővel és pénztárgéppel, óratorony és fodrászat is.

Az antikvárium házikóban kapott helyet a golyóautomata. Az innen kinyert üveggolyókkal kipróbálhatjuk a falon lévő golyógurító játékot, de a táblákon megjelenített szabályok segítségével a gojzizásban is vetélkedhetünk a golyógurító pályán, akárcsak a regénybeli gyerekek.

A játszótér egyik dísze a működő verkli - tekerd meg a kallantyút és bájos dallamokat hallhatsz!

Hinta és körforgó is helyet kaptak a téren, de a legkisebbek kedvence a lóvasút. A kocsit két művészi igényességgel megfaragott lovacska húzza. A játékeszköz emlékeztet a régi időkre, amikor a Kálvin tér és Újpest között még lóvasúttal lehetett közlekedni. Ugyanakkor egy mókás játék is, amiben nem csak utazni lehet, de remek mászóeszköz is, nem is beszélve a lovaglásról!

A játszótéren a különböző játékeszközök egységet alkotnak, tartalmilag és formailag is összekapcsolódnak, így szórakoztatva a gyerekeket a legkisebbektől az iskolás korosztályig.