Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Köztéri betlehem

Ezek az alkotások advent idejére a városok, falvak köztereire helyezhető, kifejezetten a karácsonyi készülődést szolgáló kis templomok. A felcsendülő muzsika már messziről odavonzza a téren sétálókat, örömet és békességet hoz a szívekbe.

 

Az ablakaiban órajátékszerűen körbe járnak a figurák: a pásztorok és a napkeleti bölcsek és imádják Krisztus Urunkat születése napján. A szobrok hársfából faragottak, 30-40cm magasak, díszesen megfestettek. Az ablakokon bekukucskálva megláthatjuk Betlehem városát és a csillagot, megjelennek a város házikói, és a fás lanka tövében, a barlangistálló közepén a tündöklő gyermek. A templomocskába belépők, mozgásba hozhatják a zenélő szerkezetet és a szereplőket. A templomhajót színes mécsesek fénye teszi meghitté. A míves figurák kívülről is jól láthatóak, de a templomba belépők közelről is megnézhetik őket, a szentélyben található betlehemi jelenetet.
A templom több száz éves középkori hagyományok alapján épült, fából faragott, fazsindellyel fedett építmény. Fontos számunkra, hogy a betlehemi jelenetet ikonográfiai mélységében ábrázoljuk.

A kerekekkel rendelkező változat az adventi időszakban „vándorolhat” a város különböző terein meg-megállva. A kerekek nélküli Betlehemeink is általában könnyen szállíthatóak, kihelyezhet