Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

G03

Mindannyiunk gyerekkori álma egy bunker, egy házikó a fa tetején, mely teljességgel a mi birodalmunk lehet, ahol kedvünkre rajzolhatunk a falra, csinálhatunk homoksütit, rejthetjük el a titkos csokitartalékainkat, és kereshetünk helyet legkedvesebb kavicsainknak, botocskáinknak, legnagyobb kincseinknek. Ha mindehhez tartozik még egy kilátó terasz megbújva a fa lombjában és egy periszkóp, ahonnan kedvünkre kémlelhetjük odúházunk környékét, vagy távbeszélők és liftecskék teszik még izgalmassá csodálatos búvóhelyünket, akkor elmondhatjuk, hogy mindig is egy ilyen bunkerre vágytunk…Mindenki Tarzan filmeken nőtt föl, mi is. Ezért volt nagy vágyunk, hogy fára épített házunk legyen, ahonnan csak könnyedén le kell ugrani egy liánon, és máris ott vagyunk ahol akarunk. Cölöpházikóink, fára épült házaink minden korosztály számára szólnak. Boldogan veszi birtokba már egy egyéves gyerek is, de hamar eljön az idő, mikor a kert legkeresettebb és kívánatosabb helyévé válik, olyanná, amit a szülők is nagyon élvezhetnek (persze, ha a házikó birtokosai ezt megengedik számukra) Testvérek végeláthatatlan játékának színterévé válik a bunker, élvezettel festik ki, rendezik be kedvükre. Segítségükkel megéljük, hogy milyen földtől elemelve lenni, látjuk magunk alatt a világot, és ez lelkileg is elemelkedetté, szabaddá tesz. Megérzünk valamit abból, hogy nem vagyunk teljesen odaláncolva a földhöz.
 
Fontos számunkra, hogy tartós értékeket hozzunk létre, melyek több generációt is kiszolgálnak a kisgyermekkortól a serdülőkorig, így unokáink épp úgy élvezhetik majd a kerti házikót, mint a gyermekeink.
 
Alkotócsoportunk számára, a környezetünk védelme mellett, fontos a környetettudatosság segítése is. Ezért igény szerint elkészítjük a kerti házikókat részlegesen vagy teljes egészében újrahasznosított anyagokból is. Az elkészítésük során általában bontásból kikerült, gondosan válogatott elemeket (hajóablakokat, antik ajtókat, ablakokat stb.), valamint kifogástalan állapotú faanyagokat használunk. Ennek köszönhetően az újrahasznosított anyagokból készült kerti házak, játszóterek élettartama megegyezik az új alapanyagokból készültekével.