Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Búvárföld

Hajnalban a halászbárkák, ladikok mind visszatértek a tengerről. Aki friss halat akar venni, most mind idesereglik a kikötőbe. Alkudoznak, hangosan kínálják a friss halat, kisvártatva el is fogy mind. Akkor mindannyian hazatérnek kunyhóikba, s a bárkák, vízen ringatózó ladik-hinták pedig csendesen várják vissza gazdáikat. 

A képzeletbeli tengerparti öbölben lázasan folyik a munka. Minden gyerek azonnal megtalálhatja a maga szerepét. A nádasban bújócskáznak a kicsik, a nagyobbak a hálón mászkálnak, vagy a kikötő stégjénél szorgoskodnak, hogy kikössék hajóikat. A part menti halászkunyhók sokféle szerepet tölthetnek be. Itt készítik el a halászok feleségei az útravalót, a nyári nap hőségében itt pihennek meg a halászok a munka előtt. Az öböl közepén álló hajót pedig óceáni útjára készítik fel a szorgos matrózok.
A tavon ringatózó, kötélen függő ladik-hinták épp úgy mozognak, mint az igaziak. Ha az egyik utas megmoccan, a többi alatt imbolyogni kezd a csónak. És ha valaki a játék hevében kipottyan, a puha homokba esik, és a ruhája sem lesz vizes, hiszen a víz csak a gyerekek képzelőerejének segítségével van jelen.
A tó rámparendszere, a stégek, a ladikok, a kunyhók és a bárka  berendezése is számos játékra ad lehetőséget. Ennek a játéktérnek a megtervezésekor is fontos szempont volt, hogy kellő fogódzót adjon a játékhoz, de engedjen teret a gyerekek fantáziájának kibontakozásának is. Kizökkentve őket megszokott világukból, segítsük abban, hogy az élet különböző helyzeteiben adódó szituációkban kipróbálhassák magukat.
Az óriási hajó ötvözi a kültéri és a beltéri játszóterek előnyeit, hiszen belsejében rosszabb idő esetén, vagy rekkenő hőségben is zavartalanul folyhat a játék.