Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Barbárok földje

Kóbor lovagok ostromolják a kutyafejűek várát, hogy kiszabadítsák a fogságba esett királylányt. A félelmetes vezér minden nap pontban három órakor megjelenik várának tornyában. Arrut homze gassate fuka? Aberumza kerred sumi no tekea! – Adja ki a félelmetes parancsot... 

Minden gyerek rögtön a legkedvesebb meséjében találja magát, ahogy megpillantja a függőhidak és magaslesek közül kimagasló várat. Ebben a mesében különös, meghökkentő dolgok mozgatják gyerekeket, például a vár melletti, fölbe süllyesztett lövészárok-labirintus, melynek szűk járataiból kilátnak, de bennük el is bújhatnak egymás elől. A padlásokon való átmászás, a furcsa tér, melynek egyik oldala sem derékszögű, mely újabb és újabb meglepetést tartogat, főként az egymást kergető, vagy kereső gyermekek számára.
Több nézőpontból, a lövészárkokból és a várból is, alulról és felülről is látni a dolgokat, nagyon izgalmas a gyerekeknek, és hasznos szellemi fejlődésükre. Az, hogy a dolgokat több szempontból is látják, rugalmassá teszi őket. Későbbi életükre is kiható, hasznos tudást sajátítanak el. Játék közben megtanulják egyszerre látni, és átlátni a dolgokat.
 
Ez a játszótér, a két különálló tornyocskát kivéve integrált játszótér, melyen együtt játszhatnak a mozgáskorlátozott gyermekek is a többiekkel.