Bezárás

Filozófia

Az ASAPA alkotócsoport tagjai fiatal szobrászok. Céljuk olyan, a megszokottól eltérő játékterek létrehozása, amelyek eddig még ismeretlen, izgalmas, kalandos játékoknak adhatnak helyet.

Bambara dzsungel, Felsőtárkány

Az ég ajándéka ez a járgány? Honnan került ide? Nézzük csak meg!A lombkorona nélküli fákból álló erdőt keresztül-kasul benőtték a liánok, és közöttük itt-ott hálót szőttek valakik, talán azért, hogy bennük aludjanak. De a legmeglepőbb, hogy az erdő közepén, a fák tetején egy meghökkentő jármű van. Nem lehet tudni, hogy direkt ide jöttek vele, vagy kényszerleszállást kellett végezniük. A jármű egyszerre hajó, egyszerre repülő, emlékeztet Claudius Dornier do.X. típusú 1928-as repülőcsónakjára, de azon sem lepődnénk meg, ha egy űrhajó lenne. Elképzelhető az is, hogy Indiana Jones, miközben az inka piramisokhoz igyekezett a kincsért, lezuhant gépével, de szerencsésen túlélte a katasztrófát, és most egyszál maga indul el, hogy meghódítsa a dzsungelt, ahol izgalmas kalandok várnak rá. Az is lehet, hogy az elhagyott gépet birtokba vették az orangutánok és rezidenciát rendeztek be a majomkirály számára. Akármi is legyen, a fiúk rögtön elndulnak a gép felé, keresik, hogyan kapaszkodhatnának fel a farán lévő nyíláshoz. A lányok vagy a szüleik elheveredhetnek a kötélháló-ágyakon, vagy azokon végiglépkedve kényelmesen eljuthatnak a gép ajtajához, és onnan a kétszemélyes vezetőfülkébe. A vezetőfülkében műszerfal és kormány segíti a navigációt.

A játszótér ilyen módon kiválóan alkalmas különféle szerepjátékok eljátszására amellett, hogy remekül szolgálja az aktív mászás különféle típusait és a pihenést is. A függőágyként is funkcionáló, sűrű szövésű kötélrácsok elszórtan vannak elhelyezve a területen, hogy a mászás közben esetlegesen kifáradó gyerekek megpihenhessenek. Kitűnő lehetőséget ad a gyermekeknek, hogy különféle nézőpontokból nézhessék a dolgokat, távlatokban gondolkozhassanak a szó szoros, és átvitt értelmében is.Rajta hát!  A dzsungelben rekedt utasokat ki kell menteni! A kivezető utat megadja a kiépített  akadálypálya, de nem olyan egyszerű ezen végigmenni. A krokodilokkal teli víz fölött lengőhálón lehet átjutni, majd gyorsan felkapaszkodni a létrákon, és egyből tovább, nehogy lemaradjuk a járatról.